Eerste werkdag Farioli bij Ajax

Nieuw Ajax-tijdperk kan beginnen: officiële eerste werkdag van Farioli in Amsterdam

12 juni om 18:19
Laatste update: 12 juni om 18:22

Francesco Farioli is woensdag officieel begonnen als hoofdtrainer van Ajax. Dat meldt de club op de social mediakanalen. De Italiaan heeft amper vakantie genomen, zijn oude club OGC Nice speelde drie weken geleden nog haar laatste wedstrijd in de Ligue 1.

Farioli gaf in zijn eerste interview met de club en met de Nederlandse pers al aan dat hij niet kon wachten om te beginnen bij Ajax. Lang heeft hij dan ook niet gewacht, naar verluidt nam de Italiaanse oefenmeester ongeveer twee weken vrij.

Farioli werd eerder al gespot bij de bekerfinale van Ajax onder-17 op De Toekomst. De gedreven coach erkende dat er een hoop te doen is binnen de club. "We zijn al begonnen met de voorbereiding", zei Farioli eerder al. "We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort."

De Ajax-spelers zullen snel na het EK in Duitsland van start gaan met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook op technisch vlak lijkt het een drukke zomer te gaan worden in Amsterdam. Naar verluidt zal de huidige selectie flink op de schop gaan.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: