Brobbey ontbreekt op training Oranje, ook Zirkzee nog niet van de partij

Brobbey traint niet mee met Oranje, ook Zirkzee nog niet van de partij

13 juni om 12:11
Laatste update: 13 juni om 12:21

Brian Brobbey is donderdag niet aanwezig bij de training van Oranje. Dat blijkt uit beelden van de pers die aanwezig zijn in Duitsland. Ook Joshua Zirkzee, die op het laatste moment werd opgeroepen, is er nog niet bij. 

Brobbey stapte woensdag met een vertrokken gezicht van het veld. De spits van Ajax voelde aan zijn hamstring en liet uit voorzorg een MRI-scan maken. Daaruit zou blijken dat er geen forse schade opgelopen zou zijn. De Telegraaf sprak van een 'verstijving' van de spier. Zirkzee meldt zich donderdagmiddag bij de groep.

De lappenmand bij Oranje is inmiddels flink volgestroomd. Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zaten bij de definitieve selectie, maar moeten het toernooi aan zich voorbij laten gaan. Datzelfde geldt voor onder meer Quilindschy Hartman en Marten de Roon, hoewel hun afwezigheid al ruim van tevoren bekend was.

Brobbey startte in de oefeninterland tegen Canada in de basis. Hij werd na 62 minuten gewisseld. Tijdens de wedstrijd tegen IJsland bleef hij op de bank. Aankomende zondag begint het EK in Duitsland voor Oranje. Dan neemt het Nederlands elftal het om 15.00 uur op tegen Polen.