Verkoudheidsvirus waart rond in spelershotel van Frankrijk

Virus waart rond bij Franse EK-ploeg: Deschamps en aanvaller zwaarst getroffen

13 juni om 17:26
Laatste update: 13 juni om 18:28

Het Franse nationale elftal wordt in aanloop naar het EK-duel met Oostenrijk geteisterd door een verkoudheidsvirus. Daar maken diverse media in Frankrijk melding van, waaronder L'Équipe. Bondscoach Didier Deschamps en Bayern München-aanvaller Kingsley Coman zouden er momenteel het meest last van hebben. 

Waar Oranje de laatste dagen geteisterd wordt door een blessurespook, waart het virusspook nu rond bij Frankrijk. Echte slachtoffers zijn er nog niet gevallen, maar sinds de aankomst in Duitsland hebben meerdere stafleden en spelers al te maken gehad met verkoudheidsklachten, zo is te lezen. 

Deschamps had er flink last van. Ondanks dat verscheen de bondscoach woensdag wel gewoon op het trainingsveld van Les Bleus. Volgens de media die erover berichten, is Coman van de spelers het zwaarst getroffen. De aanvaller bleef de gehele ochtend op zijn kamer in het hotel. 

Coman sloeg om die reden zijn persverplichtingen over. Zijn inzetbaarheid tegen Oostenrijk wordt echter niet in twijfel getrokken. Ook collega-aanvaller Ousmane Dembélé had last, maar hij voelt zich inmiddels weer beter. "Ik was dinsdag wat grieperig, maar voel me net als het hele team weer beter. Alleen Coman voelt zich nog zieker", aldus Dembélé, opgetekend door L'Équipe.

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!