Kroos tempert EK-verwachtingen rondom Duitsland

Bizar record en hoge verwachtingen voor Kroos: 'Volgende wedstrijd is moeilijker'

15 juni om 14:30
Laatste update: 15 juni om 14:36

Na een fantastische prestatie in de openingswedstrijd van het EK, probeert Toni Kroos de verwachtingen rondom het Duitse elftal enigzins te temperen. De routinier hangt zijn voetbalschoenen na het eindtoernooi aan de wilgen, maar vertolkt voor Duitsland 'gewoon' een belangrijke rol. Tegen Schotland (5-1) viel hij op door zijn bizarre passnauwkeurigheid.

Kroos behaalde vrijdagavond een passnauwkeurigheid van 99 procent. De middenvelder verstuurde 102 passes. Slechts één daarvan kwam niet aan op bestemming. Kroos was tevens niet de enige Duitser die positief opviel. Het hele elftal maakte een sterke indruk, waardoor Die Mannschaft gezien wordt als één van de topfavorieten om aan de haal te gaan met de EK-titel.

Kroos probeerde de verwachtingen rondom het thuisland na afloop van het duel met Schotland echter nog wat te temperen. "We wilden goed beginnen en dat hebben we gedaan. We hebben onszelf beloond voor een goede beginfase, maar ik weet niet of je na één wedstrijd al in een flow kan zitten", aldus de middenvelder tegenover Duitse media.

"De tegenstander was niet in topvorm en ook de rode kaart had invloed op het spelverloop", gaat Kroos verder. "De volgende wedstrijd zal moeilijker zijn, maar dit geeft ons wel zelfvertrouwen. Als we het tegen Hongarije weer laten zien, dan kunnen we misschien over een flow praten", besluit hij.

Duitsland neemt het woensdag 19 juli op tegen Hongarije in zijn tweede groepswedstrijd op het EK. Er wordt om 18.00 afgetrapt in Stuttgart.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: