Veerman analyseert zijn eigen wedstrijd tegen Polen op EK

Veerman analyseert EK-debuut: 'Heb ik normaal niet zo'n last van'

16 juni om 18:01

Joey Veerman is kritisch op zijn eigen spel tijdens de eerste EK-wedstrijd van Oranje tegen Polen. De controleur kreeg van Ronald Koeman de kans in de basiself, maar moest na ruim een uur het veld ruimen. Na afloop analyseert hij de wedstrijd tegenover de NOS.

"We begonnen goed, creëerden kansen. Alleen dan krijg je een doelpunt tegen uit een corner. Dat is wel zuur", begint Veerman zijn betoog. "Gelukkig maakt Cody Gakpo snel de 1-1."

Op zijn eigen spel is Veerman wat kritischer. "Voor mezelf in de eerste helft: ik weet niet wat er was. Ik was slordig in mijn passing", stelt de middenvelder. Gevraagd naar de reden, wil de international het niet schuiven op de spanning die komt kijken bij het spelen van zijn eerste eindtoernooi. "Normaal heb ik daar niet zo'n last van. Maar in de eerste helft haalde ik gewoon niet het niveau dat ik normaal haal. Ook ballen die ik over de laatste lijn wilde spelen. Die kwamen net niet aan. Dat was gewoon niet goed van mijn kant."

"In de tweede helft denk ik dat het wel beter ging. Maar goed, we hebben in de eerste helft veel kansen gecreëerd. Dus, als team zijnde was het wel goed", besluit de zelfkritische Veerman.