Reactie De Bruyne na valse start op EK van België

De Bruyne verklaart pijnlijke nederlaag België: 'Dat hadden we nu niet'

17 juni om 20:40

Kevin De Bruyne beleeft met België een pijnlijke start van het EK. Tegen Slowakije gingen de Belgen maandagavond onverwacht met 0-1 onderuit. De sterspeler vindt het verlies echter niet helemaal terecht.

"Dit is toch jammer", begint De Bruyne na het eerste groepsduel tegenover Sporza. "Ik denk dat we de eerste twintig minuten wel goed waren, maar na die fout was het toch zoeken voor ons. In de tweede helft hebben we ons aangepast en konden we wat kansen bij elkaar voetballen", analyseert hij.

Het duel met Slowakije eindigde in 0-1, maar dat is volgens De Bruyne geen kloppende weerspiegeling van het spelbeeld. "We verdienden toch een gelijkspel, maar konden maar niet scoren. Geluk dwing je soms af en nu hadden we dat niet met die twee afgekeurde doelpunten. Dat doelpunt konden we jammer genoeg niet vinden", besluit de middenvelder.

Door de nederlaag staan De Rode Duivels op een derde plek in Groep E. Eerder verloor Oekraïne al met 3-0 van Roemenië, de tegenstander van België komende zaterdag.