'Ophef in kamp-Spanje: Joselu slaat aan het muiten na klinkende zege op Kroatië'

'Ophef in kamp-Spanje: Joselu laat onvrede blijken na klinkende zege op Kroatië'

18 juni om 13:15

Joselu heeft voor opschudding gezorgd in het Spaanse kamp op het EK. De spits bleef negentig minuten op de bank in het gewonnen duel van La Selección met Kroatië, waarna hij zijn onvrede niet onder stoelen of banken stak.

Spanje versloeg Kroatië zaterdag met 3-0, waardoor het goed aan het EK begon. Joselu was echter ontevreden met zijn reserverol en dat heeft hij duidelijk laten merken, zo meldt Relevo. Niet hij, maar Real Sociedad-aanvaller Mikel Oyarzabal kwam een halfuur voor tijd binnen de lijnen voor spits Alvaro Morata.

Nadat Spanje in de kleedkamer was aangekomen na het laatste fluitsignaal, ging Joselu in één rechte lijn naar de spelersbus toe, zo klinkt het. De routinier weigerde met de media te spreken en liep met 'een onvriendelijk gezicht' snel door de mixed zone heen.

Joselu heeft ook niet deelgenomen aan de sprintvorm die de andere Spaanse wisselspelers hebben afgelegd na de wedstrijd in het lege Olympiastadion. Volgens de Spaanse bond was dit echter volgens plan. Feit is in ieder geval dat Joselu al een stuk eerder dan zijn teamgenoten in de bus zat na de wedstrijd tegen Kroatië, ruim een uur voor vertrek. Relevo concludeert dat Joselu door zijn nieuwe status als speler van Real Madrid een stuk ongeduldiger is geworden.