Güler maakt indruk met Turkije

Turken maken grote indruk op EK: 'Leek wel alsof we in Turkije speelden'

19 juni om 10:48
Laatste update: 19 juni om 12:52

Arda Güler kan niet meer stuk bij de Turken. Na het eerste groepsduel met Georgië (3-1) heerst er positiviteit en trots in het Turkse kamp. Met een wonderschoon doelpunt was Güler de gevierde man. De aanvaller blijft echter bescheiden.

"We wilden onze trainer dit cadeau geven", doelt Güler tegen Turkse media na afloop van het duel met Georgië op de verjaardag van bondscoach Vincenzo Montella. "De sfeer was ongelooflijk en we wilden de mensen dit geluk geven. Er is veel liefde voor mij en ik werk hard om dat terug te betalen. Ik hoop dat ik de fans blij kan maken met dit soort doelpunten. Het is niet gemakkelijk om mijn gevoelens uit te leggen."

Güler beleeft met Turkije een droomstart op het EK. Zowel de jongeling als de supporters maakten dinsdag grote indruk, zag ook teamgenoot Yusuf Yazici. "We moet iedereen bedanken. Het was alsof we in Turkije speelden. De fans zijn overal bij ons en dus ook hier. Daar zijn we ze dankbaar voor. Arda maakte een geweldig doelpunt. Misschien is dit al wel het mooiste doelpunt van het toernooi", stelt hij.

Güler geeft na afloop aan ook veel steun te krijgen vanuit Madrid. "Carlo Ancelotti wenste me voor de wedstrijd succes. De steun van Real Madrid motiveert mij ook enorm. We moeten iedereen hier de credits voor geven", stelt de aanvaller.

Zaterdag treft Turkije Portugal, dat gisteren goede zaken deed door Tsjechië te verslaan. De wedstrijd zal uitwijzen wie er vervolgens alleen aan kop gaat in Groep F. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt in Dortmund.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!