Go Ahead Eagles start Europees avontuur tegen nummer twee van Noorwegen

Go Ahead Eagles begint Europees avontuur met duels met nummer twee van Noorwegen

19 juni om 14:14
Laatste update: 19 juni om 16:16

Go Ahead Eagles neemt het in de tweede voorronde van de Conference League op tegen SK Brann, de nummer twee van Noorwegen. Dat heeft de loting van woensdagmiddag in Nyon bepaald. De ploeg uit Deventer begint het Europese avontuur met een thuiswedstrijd. De duels worden afgewerkt op 25 juli en op 1 augustus. 

Woensdagochtend vond er al een voorloting plaats, waardoor de lijst met mogelijke tegenstanders flink uitgedund werd. Go Ahead Eagles werd in 'Groep 1' op genomen, waardoor er zeven 'unseeded' clubs overbleven. Dat waren SK Brann (Noorwegen), BK Häcken (Zweden), de winnaar van de duels tussen FCB Magpies (Gibraltar) - Derry City (Ierland), de winnaar van de duels tussen Valur (IJsland) - KF Vllaznia (Albanië) en Cliftonville (Noord-Ierland). Vanwege de geplaatste status ontliep Go Ahead onder meer FC Kopenhagen.

Loting tweede voorronde Conference League

Go Ahead Eagles - SK Brann (Noorwegen)

Mocht Go Ahead Eagles de tweede voorronde overleven, dan speelt het de derde voorronde op 8 en 15 augustus. De play-offs, de laatste horde voor het hoofdtoernooi van de Conference League, worden afgewerkt op 22 en 29 augustus.