Deschamps op zijn hoede voor Oranje: 'Ander Nederland dan in kwalificatie'

Deschamps op zijn hoede voor Oranje: 'We krijgen een ander Nederland te zien'

19 juni om 18:19
Laatste update: 19 juni om 20:49

Didier Deschamps is onder de indruk van de spelers in de selectie van het Nederlands elftal, zo geeft de bondscoach van Frankrijk aan in de persconferentie van woensdag. Ook stelt hij zich zeker niet rijk te rekenen na de twee overwinningen die Frankrijk in de kwalificatiereeks op Oranje boekte.

Deschamps is onder de indruk van de talenten die Ronald Koeman tot zijn beschikking heeft en zoomt in op een specifiek talent dat in Frankrijk bekend is. "Nederland heeft jonge, talentvolle spelers. In Frankrijk kennen we Xavi Simons heel goed (was actief voor Paris Saint-Germain, red.). Nederland heeft altijd een goede combinatie van atletisch vermogen en spelers met creativiteit en techniek, zoals Simons. Het zorgt altijd voor een heel competitief elftal."

Frankrijk was in de kwalificatiereeks van het EK nog tweemaal te sterk voor het Nederlands elftal, maar Deschamps blijft op zijn hoede voor de ploeg van Ronald Koeman. De 4-0 zege die Frankrijk thuis boekte, zegt in zijn ogen niet zo veel. "Nederland was toen verzwakt door blessures en ziekte. Spelers als De Ligt, Gakpo en Dumfries waren er niet bij. En bij de tweede wedstrijd miste Nederland De Ligt, Gakpo en Depay. Als je deze spelers niet hebt, heb je natuurlijk een heel ander team. Het is gewoon een ander verhaal nu Ronald Koeman deze spelers wel tot zijn beschikking heeft. Als iedereen erbij is, krijgen we een ander Nederland te zien dan in de twee voorgaande duels."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: