Kieft breekt lans voor basisplek van Weghorst

Kieft neemt het op voor Oranje-uitblinker: 'Hij verdient een basisplek, doet het toch heel goed'

20 juni om 16:05

Wim Kieft vindt dat Wout Weghorst wel een plaats in de Oranje-basis hoort te krijgen. De analist ziet dat echter niet gebeuren, maar in de podcast KieftJansenEgmondGijp breekt hij toch een lans voor de spits.

"Ik heb me natuurlijk kostelijk vermaakt met Weghorst. Dat begon al voor de wedstrijd, dat niemand verbaasd was dat hij niet in de basis begon, behalve Weghorst zelf", begint de oud-spits van Oranje cynisch over de held van de wedstrijd tegen Polen. "Met dat gezicht toen, dat was wel overdreven." Weghorst maakte als invaller de winnende goal tegen Polen, waardoor de discussie over een basisplek voor hem weer oplaaide.

Toch is Kieft ook wel fan van Weghorst. De analist vindt dat de spits het simpelweg goed doet en ook zijn karakter is volgens hem voer voor leuke momenten. "Nu krijgt Wout weer te horen dat hij niet in de basis staat, wat hij overigens wel zou verdienen. Hij doet het toch goed en het is een hele mooie goal. Je weet dan ook wat er na afloop komt en dat is ook leuk. Natuurlijk kunnen mensen zich irriteren aan Weghorst, maar nu heb je wel iets om over te praten."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!