Hiddink voorziet wijziging bij Oranje voor EK-duel met Oranje

Hiddink voorziet Oranje-wijziging: 'Ik denk dat ze daar sterk over nadenken'

20 juni om 18:47
Laatste update: 21 juni om 12:54

Guus Hiddink verwacht dat bondscoach Ronald Koeman overweegt om Jeremie Frimpong op te stellen in plaats van Xavi Simons voor het EK-duel met Frankrijk. De oud-trainer van onder meer Real Madrid denkt dat Koeman met zijn technische staf afwegen om Simons op de bank te zetten.

"Ik denk dat er opties zijn om nóg meer te kunnen penetreren aan de rechterkant", vertelt Hiddink aan tafel bij de NOS als hem gevraagd wordt of hij zou overwegen om Simons op de bank te zetten. "Ik denk dat Koeman en zijn staf daar ook wel sterk over nadenken. Dus ik denk dat de man die de laatste keer een heel sterke indruk maakte, Frimpong, dat daar wel een kans inzit."

Collega-analist Youri Mulder begrijpt de gedachte van Hiddink. "De snelheid kan in het tegenwoordige voetbal beslissend zijn, en die heeft hij", doelt eerstgenoemde op Frimpong. "We hebben de snelste speler van de Premier League in onze selectie (Micky van de Ven, red.) en de snelste van de Bundesliga (Frimpong, red.), maar die zitten allebei op de bank, we doen er niets mee", lacht Mulder, waarna hij aangeeft dat hij Frimpong graag in de basis ziet starten tegen Frankrijk.

Mulder denkt dat het niet noodzakelijk is om een wijziging op de rechtsbackpositie door te voeren om Frimpong op te stellen. "Dan heb je de theorie dat Geertruida dan moet spelen, want die zou beter bij Frimpong passen", legt de analist uit. Hij vindt dat geen argument en Hiddink sluit zich daarbij aan. "Dat kan Dumfries ook, die blijft dan iets meer achter en gaat hij er een keer overheen. Anders is hij continu rechtsbuiten."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: