AZ presenteert met Maikuma eerste zomeraanwinst

Done deal: AZ speelt met Japans international in op verwachte transfer

21 juni om 10:38
Laatste update: 21 juni om 13:07

AZ heeft Seiya Maikuma gepresenteerd als eerste aanwinst voor komend seizoen. De Japans international komt over van Cerezo Osaka en heeft een contract getekent tot de zomer van 2028 in Alkmaar.

Maikuma is een rechtsback die in 2020 doorbrak bij V-Varen Nagasaki op het tweede niveau in Japan. In januari 2022 maakte hij de overstap naar Verezo Osaka, waar hij in de afgelopen seizoenen een goede indruk achterliet. Hij werd in 2023 voor het eerst geselecteerd voor het Japanse nationale elftal en heeft inmiddels acht interlands achter zijn naam staan. Bij AZ wordt Maikuma hoogstwaarschijnlijk de opvolger van Yukinari Sugawara, die naar verluidt in de belangstelling staat van meerdere clubs.

"Ik heb erg veel zin om voor de fans in dit stadion te mogen spelen", reageert Maikuma in gesprek met de clubkanalen. Hij heeft contact gehad met Sugawara over de stap naar AZ. "Hij stuurde mij een berichtje toen ik in Japan was. Ik hoop hem hier snel te zien in Nederland."

Ook Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is verheugd met de komst van Maikuma. "Met de verwachting dat Yukinari Sugawara waarschijnlijk een stap gaat maken, was het goed om daar alvast op in te spelen", vertelt eerstgenoemde. "Ik denk dat Mike zeker ook veel gelijkenissen heeft met Yuki. Hij is aanvallend ingesteld. Comfortabel aan de bal. Misschien zelfs in het verdedigende deel nog iets volwassener."

Bij AZ zal Maikuma op de rechtsbackpositie de strijd aangaan met Denso Kasius, zo vertelt Huiberts. "Die hebben we vorig jaar ook naar AZ gehaald en die heeft ook veel kwaliteit, dus dat wordt een interessante strijd."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: