Van Gassel gaat in op transfer naar NEC

Van Gassel: 'Ik heb de telefoon bij de hand moeten houden tijdens mijn vakantie'

21 juni om 13:39
Laatste update: 21 juni om 14:57

Stijn van Gassel is blij dat hij snel duidelijkheid heeft gekregen omtrent zijn toekomst. De goalie, die vorig seizoen uitblonk bij het gedegradeerde Excelsior, is transfervrij binnengehaald door NEC, waar hij de opvolger van Jasper Cillessen wordt.

"Ik wilde graag ergens aansluiten voor de eerste training begon. Zeker voor een doelman is dat belangrijk", vertelt Van Gassel in gesprek met Voetbal International. "Je moet niet alleen wennen aan een nieuwe omgeving, maar ook aan nieuwe medespelers. Ik heb de telefoon bij de hand moeten houden tijdens mijn vakantie, dat is het gevolg van transfervrij zijn natuurlijk."

"Als je als doelman transfervrij bent en behoorlijk opvalt, word je naam altijd genoemd en wordt er van alles geschreven", legt Van Gassel vervolgens uit. Hij laat weten dat er geen club concreet waren voor de doelman. "Meer dat ik op lijstjes zou staan als er iets met de eerste doelman zou gebeuren qua transfers. Zo’n als-als-verhaal. Ik heb het aan mijn zaakwaarnemer overgelaten en me op het voetbal gefocust."

De naam van Van Gassel is door Nick Kersten een aantal keer genoemd bij NEC. Laatstgenoemde was technisch manager bij Excelsior en is tegenwoordig bij NEC werkzaam. "Dat hoorde ik via mijn zaakwaarnemer maanden geleden al eens. Daarna heb ik er weinig meer van gehoord", zegt Van Gassel daarover. "NEC heeft gezorgd dat ze voorbereid waren voor het geval Jasper Cillessen zou vertrekken. Toen duidelijk werd dat dat ging gebeuren, hebben ze zich officieel gemeld."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: