Heerenveen haalt Al-Saed als derde versterking

'Heerenveen shopt weer in Noorwegen en haalt pijlsnelle buitenspeler als derde versterking'

21 juni om 17:05

Sc Heerenveen gaat zich versterken met de Iraanse aanvaller Danilo Al-Saed. De dribbelaar komt over van het Noorse Sandefjord, zo melden de Leeuwarder Courant en Noorse media.

Al-Saed wordt daardoor de derde zomeraanwinst van de nieuwe Heerenveen-trainer Robin van Persie. Eerder werden Levi Smans en Sam Kersten al aan de selectie toegevoegd. Voor Al-Saed wordt een kleine 900.000 euro overgemaakt naar Sandefjord. Bij die club had de Iraanse aanvaller een contract tot de zomer van 2025. Dit seizoen kwam Al-Saed tot zeven officiële duels, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf.

In Noorwegen wordt Al-Saed gezien als een echte dribbelaar met veel snelheid. Hij komt het liefst vanaf links, maar hij kan ook als spits en rechtsbuiten uit de voeten. Mogelijk wordt met Al-Saed voorgesorteerd op een mogelijk vertrek van Osame Sahraoui. De Noorse vleugelspeler maakte dit seizoen grote indruk bij de Friezen en er is genoeg interesse voor hem. In een eerder stadium werd PSV al genoemd als mogelijke nieuwe bestemming.