Almere City presenteert Guillaume

Almere City winkelt opnieuw in Frankrijk en presenteert nieuwe spits

21 juni om 19:26

Almere City heeft zaken gedaan met EA Guingamp, dat uitkomt in de Franse Ligue 2. De 29-jarige spits Baptiste Guillaume tekent een contract voor twee seizoenen in Flevoland, met een optie voor een derde jaar.

Guillaume werd geboren in Brussel, maar speelde zijn hele carrière tot op heden in Frankrijk. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde hij in het profvoetbal bij RC Lens. Na twee seizoenen in de hoofdmacht van Lens te hebben gespeeld stond hij achtereenvolgens onder contract bij Olimpique Nimes, OSC Lille, Angers, Valenciennes, Racing Strasbourg en dus EA Guingamp.

"De stijl van spelen in Nederland bevalt mij en Almere City FC staat er goed op", reageert Guillaume op de officiële kanalen van Almere. "Het is een mooie club en een echte familieclub en ik kijk er naar uit om samen met mijn medespelers te strijden voor een goede stand op de ranglijst."

Guillaume is niet de eerste speler die in de recente geschiedenis van Almere overkomt uit Frankrijk. De voorbije twee jaren werden Théo Barbet, Yoann Cathline en Thomas Robinet al uit Frankrijk opgepikt.