Derksen begrijpt niets van basisplaats Xavi Simons

Derksen begrijpt niets van basisplaats: 'Geen enkele aanleiding hem op te stellen'

22 juni om 12:49
Laatste update: 22 juni om 12:50

Voor Johan Derksen is het overduidelijk: Xavi Simons heeft niets te zoeken in de basiself van Oranje op het EK. De Snor uit bovendien zijn twijfels over de toegevoegde waarde van Memphis Depay, die hem tot dusver nog niet overtuigd heeft.

Het gesprek aan tafel bij Vandaag Inside Oranje focust zich op Simons nadat er een foto van de Oranje-international wordt getoond. Op die foto kijkt Simons verongelijkt. "Moet je daar nou wat mee, als bondscoach?", vraagt presentator Wilfred Genee. "Met zo'n gezichtsuitdrukking?" Tafelgast Dick Advocaat schiet in de lach. "Nee, tuurlijk niet. Zo is die jongen gewoon."

Derksen haakt in. "Ik vind dat er trouwens geen enkele aanleiding is om hem op te stellen. Die heeft geen knikker geraakt. Twee wedstrijden geen knikker geraakt!" Zou Derksen dan voor Veerman hebben gekozen? "Nou, misschien een ander. Daar moet je even naar kijken. Maar Simons kun je vergeten. En dat Georginio Wijnaldum erin komt, dat begrijp ik ook niet helemaal."

Ook over de inbreng van Memphis Depay heeft Derksen zijn twijfels. "Weghorst is een jongen voor de laatste tien minuten. Maar qua rendement denk ik dat je meer aan Weghorst hebt over een hele wedstrijd dan dat je nu aan Memphis hebt."