Frankrijk oefent met Mbappé tegen Paderborn-beloften

'Frankrijk speelt oefenduel met Mbappé tegen beloften van SC Paderborn'

22 juni om 18:24

Frankrijk werkt zaterdag met Kylian Mbappé een oefenwedstrijd af tegen de beloften van SC Paderborn, meldt L’Équipe. Bondscoach Didier Deschamps hield Mbappé tegen het Nederlands elftal nog bewust op de bank, nadat hij zijn neus brak tegen Oostenrijk.

Zaterdagavond spelen de reserves van de Franse nationale ploeg tegen de talenten van het lokale Paderborn. Vorige week, na de wedstrijd tegen Oostenrijk, hebben de Fransen ook een oefenwedstrijd gespeeld. Verwacht wordt dat Mbappé dus weer zal spelen in wedstrijdvorm.

Mbappé bleef tegen Oranje negentig minuten op de bank, wat volgens Deschamps het enige juiste besluit was. "Als het een beslissende wedstrijd in de knock-outfase was geweest, had ik nog wel twee keer nagedacht", zei de Deschamps.

Volgens de Franse bondscoach was het niet nodig om risico's te nemen tegen het Nederlands elftal. "We waren op het punt aangekomen dat dit beter was voor hem. Na wat er is gebeurd, was dit de verstandigste beslissing."

Mbappé lijkt de laatste groepswedstrijd tegen Polen weer in actie te kunnen komen. Deschamps is hoopvol en verwacht dat zijn sterspeler snel weer minuten gaat maken.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!