Maduro: 'Mijn rol bij Ajax was niet duidelijk'

Maduro over roerig Ajax-jaar: 'Zij dachten dat ik beslissingen nam'

22 juni om 19:12

Hedwiges Maduro stelt dat zijn rol bij Ajax ook voor hem niet geheel duidelijk was. De kersverse trainer van Almere City FC diende als assistent van eerst Maurice Steijn en later John van 't Schip.

"Volgens mij was mijn rol binnen Ajax voor niemand écht duidelijk", vertelt Maduro voor de camera van ESPN. "In mijn eerste jaar zou ik sowieso een beetje op de achtergrond blijven, ook omdat ik bezig was om mijn UEFA-Pro te behalen. Er zou een hoofdcoach komen met een ervaren assistent. Ik zou van hen in mijn eerste jaar leren."

Het liep anders voor de oud-international, die tegen Brighton en PSV zelfs als interim-trainer op de bank zat. Het seizoen van Ajax verliep bovendien dramatisch. "We zaten wel in een achtbaan, met veel veranderingen, ook in de leiding van de club. Mijn rol was niet zo heel groot, maar ik kreeg wel het gevoel dat mensen dachten dat ik alle beslissingen nam op het veld, maar daar was geen sprake van", stelt Maduro.

"Op de achtergrond heb ik altijd willen helpen. Dat weten ze bij Ajax ook wel intern", gaat de voormalig middenvelder verder. "Maar je rol als assistent is natuurlijk wel heel anders dan je rol als hoofdcoach. Als hoofdtrainer kan je veel meer je advies geven en dan is het aan de leiding om daar wel of niet iets mee te doen." Maduro ziet ook het positieve ervan in, nu hij bij Almere City FC voor het eerst op eigen benen komt te staan. "Van dit jaar heb ik natuurlijk heel veel geleerd."