Kwakman kritisch op Memphis

Kwakman kritisch op Memphis: 'Moet veel betere keuzes maken'

23 juni om 08:55
Laatste update: 23 juni om 10:00

Kees Kwakman is kritisch op Memphis Depay na zijn optreden tegen Frankrijk. De aanvalsleider wist in de eerste twee EK-duels niet te overtuigen en dit kwam hem op veel kritiek te staan vanuit de buitenwereld. 

"Ik vond hem nu (tegen Frankrijk, red.) wel echt heel slecht spelen", steekt Kwakman van wal bij EK-Praat. "Tegen Polen vond ik het meer ongelukkig, maar gisteren (vrijdag, red.) was hij wel echt slecht. Dan kan je wat mij betreft wel eerder wisselen."

Op de vraag of de belastbaarheid van Memphis in combinatie met zijn mindere vorm een reden is om hem op de bank te zetten, heeft Kwakman geen duidelijk antwoord. "Misschien gaat hij dat wel gebruiken om hem de komende wedstrijd niet op te stellen", aldus de analist. "Maar of dat dat een rol speelt in hoe hij speelt? Dat denk ik niet."

"Ik vind gewoon dat hij verkeerde keuzes maakt", vervolgt Kwakman zijn analyse. Hij weet dat het niet makkelijk is om als spits te spelen tegen twee lange verdedigers. "Maar ik verwacht van een intelligente speler, dat hij veel betere keuzes maakt. Hij moet gewoon ervaren zijn en dat hij zelf wil schieten of een mooie pass wil geven aan de kant zetten in het belang van het team."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!