Gullit verdedigt worstelende Feyenoord-spits Gimenez

Gullit verdedigt worstelende Feyenoorder: 'Hij is geweldig en moet dit overwinnen'

23 juni om 10:34

Ruud Gullit vindt Santiago Gimenez nog altijd een geweldige spits. De winnaar van de Ballon d'Or in 1987 ziet wel dat de Mexicaan van Feyenoord moet afrekenen met een serieuze vormdip.

Gimenez schoot het afgelopen seizoen uit de startblokken, maar na de winterstop kwam de klad er serieus in. De 23-jarige goaltjesdief scoorde uiteindelijk 26 keer in 41 officiële duels voor Feyenoord. Daarnaast gaf hij acht assists. "Hij is geweldig, maar de laatste tijd... Hmm, ik weet het niet, ik weet het niet", reageert Gullit bij de Mexicaanse tak van MARCA. "Soms gebeurt dat met aanvallers."

Gullit houdt vertrouwen in Gimenez, hoewel hij in negentien optredens na de winterstop slechts zes keer scoorde voor de Rotterdammers. Voor het Mexicaanse elftal wist hij bovendien sinds 17 juli 2023 het net niet meer te vinden. "Hij heeft een ongelooflijke charme. Hij is zeer bekwaam en is een geweldige spits, maar op dit moment is het wat het is. Hij moet dat overwinnen", oordeelt de voormalig topvoetballer.

Mexico is zaterdag met een 1-0 zege op Jamaica begonnen aan de Copa América. Gimenez stond in de basis, maar werd na 68 minuten gewisseld.