Sparta sluit nieuwe deal met City Group voor Metinho

Sparta sluit nieuwe deal met City Group: 'We zijn heel blij dat hij blijft'

24 juni om 13:06

Sparta Rotterdam kan ook volgend seizoen beschikken over Metinho. De 21-jarige Braziliaan wordt nog één seizoen gehuurd van Troyes, dat deel uitmaakt van de City Football Group.

Metinho werd geboren in Congo, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Brazilië. De middenvelder kwam terecht in de jeugopleiding van Fluminense en kort na zijn debuut in het eerste elftal pikte de City Group hem op. Na een seizoen op huurbasis bij Lommel SK kwam Metinho vorig jaar bij Sparta terecht. Op Het Kasteel groeide hij langzaam uit tot een gewaardeerde kracht. Hij speelde uiteindelijk 24 Eredivisie-duels voor de Rotterdammers.

"We zijn heel blij dat Metinho bij Sparta blijft", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp. "Afgelopen seizoen had Metinho in eerste instantie aanpassingstijd nodig, maar groeide hij in het seizoen. Dat was terug te zien in de statistieken, want vanaf maart werd Metinho basisspeler. Daarin liet hij de dingen zien, waarom we hem destijds naar Sparta haalde. We denken dat er nog meer rek in zit bij Metinho en kijken er dan ook naar uit om die stijgende lijn samen met hem door te trekken in het nieuwe seizoen."

Metinho heeft nog een contract tot medio 2026 bij Troyes.