Vitesse reageert strijdvaardig op intrekken licentie: 'Nog geen gelopen koers!'

Strijdvaardig Vitesse lijkt eindelijk van Parry af: 'Franke is fantastisch'

25 juni om 09:23
Laatste update: 25 juni om 09:37

Vitesse kijkt er niet van op dat de KNVB heeft besloten de proflicentie van de club in te trekken. Dat laten de Arnhemmers weten in een statement op de clubkanalen. Vitesse kondigt aan in beroep te gaan en meldt bovendien dat er een akkoord op hoofdlijnen ligt tussen beoogde investeerder Guus Franke en schuldeiser Coley Parry. 

Interim-directeur Edwin Reijntjes: "Het lag in de lijn der verwachting dat een dergelijk besluit genomen zou worden. We hebben immers niet op tijd de benodigde informatie aan kunnen leveren. Zoals ook aangekondigd aan de KNVB zullen wij direct een beroep aantekenen. Met de ontwikkelingen van de afgelopen dagen – refererend aan het akkoord met Coley Parry – gaan we dit proces met vertrouwen tegemoet. Wij geven niet op in het belang van de club, het is zeker nog geen gelopen koers."

Het akkoord met Parry wordt beschreven als het resultaat van een zenuwslopend traject van enkele maanden. Franke zal echter pas na het afronden van de schuldsanering en op voorwaarde van goedkeuring van het verlenen van de uiteindelijke proflicentie van de KNVB pas eigenaar worden van Vitesse, meldt de club. Eerder wil Franke niet naar de voorgrond treden. 

"Zoals ik al vaker heb gezegd: het oplossen van het verleden is de belangrijkste stap", vervolgt Reijntjes. "Met Guus Franke hebben we een fantastische Gelderse ondernemer gevonden, met sympathie voor de club, die het verleden voor ons wil oplossen. Uiteraard is dit een voorzichtige vreugde. Vanaf vandaag start immers ons beroepsproces en dienen we goedkeuring voor het vervolg op te halen bij de Licentiecommissie. Hiervoor zullen wij de komende dagen de benodigde informatie aanleveren in Zeist. Hopelijk ontvangen wij dan binnen enkele weken goed nieuws vanuit de Licentie- en beroepscommissie en kunnen we definitief door!"

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!