Janko over Oranje-tegenstander Oostenrijk

Oostenrijker Janko looft Oranje-spits: 'Straalt meer rust uit en oogt volwassener'

25 juni om 10:59

Marc Janko, voormalig spits van FC Twente, verwacht dat het Nederlands elftal een zware kluif zal hebben aan Oostenrijk. De oud-international van de Oostenrijkers voorziet Oranje van advies en benoemt de kracht van zijn land.

Janko heeft zwaar het vermoeden dat Oostenrijk het Nederlands elftal fel onder druk gaat zetten. "Ik zou Oranje willen adviseren de bal achterin niet rustig rond laten gaan", begint hij tegenover Voetbal International. "Als het druk zetten niet goed werkt, dan heeft dit Oostenrijk de kwaliteiten om terug te zakken en compact te staan. We hebben een team dat erg moeilijk te verslaan is."

Janko lijkt zijn mond al voorbij te hebben gepraat. "Ik weet eigenlijk niet of ik nog meer moet vertellen, want ik wil jullie vooraf niet wijzer maken dan jullie al zijn. Ik wil niet in mijn eigen land bekend staan als een soort spion", lacht hij.

De oud-spits ziet Oranje dit jaar ver komen op het toernooi. "Nederland zie ik als een outsider voor de EK-titel. Dit Oranje is niet het Oranje van vroeger, met alleen maar grote namen, maar jullie hebben veel spelers in grote Europese competities en een paar topspelers."

Janko licht er één naam in het bijzonder uit. "Ik vind Memphis Depay, als hij fit is, ook sterker dan een paar jaar terug. Hij straalt nu veel meer rust uit, in zijn totale houding, maar ook aan de bal. Hij oogt meer volwassen", besluit Janko.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!