Koeman krijgt toch zin: Oranje oefent dag na Oostenrijk tegen Duitse amateurploeg

Oranje vindt tóch tegenstander en speelt daags na Oostenrijk oefenduel

25 juni om 13:17
Laatste update: 25 juni om 13:19

Het Nederlands elftal gaat woensdag een trainingswedstrijd spelen tegen het eerste elftal van TSV Havelse. Dat bevestigt de KNVB. Zo krijgt bondscoach Ronald Koeman toch zijn zin en kunnen ook de reservespelers van Oranje wedstrijdritme opdoen.

Daags na de laatste groepswedstrijd met Oostenrijk staat voor Oranje een gewenste trainingswedstrijd op het programma. In het AOK Stadion in Wolfsburg, waar het Nederlands elftal gedurende het EK zijn trainingen afwerkt, is TSV Havelse woensdag de opponent. De Duitse amateurclub komt doorgaans uit in de Regionalliga Nord, het hoogste amateurniveau van Duitsland.

Het duel vangt aan om 12.00 uur en vervangt de gebruikelijke training die de Oranje-selectie daags na een EK-wedstrijd afwerkt. Normaliter hebben de basisspelers van de dag ervoor een uitlooptraining en trainen de reserves en invallers wat intensiver. Laatsgenoemden zullen nu naar alle waarschijnlijkheid de mogelijkheid krijgen om wedstrijdritme op te doen. De wedstrijd vindt plaats achter gesloten deuren.

Voor Oranje staat dinsdagavond eerst het cruciale groepsduel met Oostenrijk op de planning. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt in Berlijn. Na afloop zal duidelijk zijn wie zich in de achtste finales mag melden als groepshoofd.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!