Kraay jr. steunt basisplaats Malen

Kraay steunt 'frisse oplossing' Koeman: 'Ik vind het wel fijn dat hij daar staat'

25 juni om 18:43

Hans Kraay junior vindt het een verstandige keuze van bondscoach Ronald Koeman om Donyell Malen in de basis te zetten tegen Oostenrijk. De aanvaller krijgt de voorkeur boven Jeremie Frimpong en Xavi Simons. 

"Ik vind het wel fijn dat Malen daar (als rechtsbuiten, red.) gaat spelen", vertelt Kraay bij ESPN. "Hij heeft diepte en heeft, ondanks een paar blessures, een goed seizoen gehad bij Borussia Dortmund, waar hij ook heel vaak speelt als een soort valste rechtsbuiten."

Volgens Kraay is Malen complementair aan de twee andere aanvallers: Memphis Depay en Cody Gakpo. "Als je Memphis hebt die veel in de bal speelt en Gakpo is ook niet iemand die je over de verdediging in de diepte speelt. Met Malen heb je in ieder geval iemand die je gewoon in de diepte kunt sturen", legt de analist uit. "Ik vind het wel een frisse oplossing."

Malen beleefde een erg ongelukkige start tegen Oostenrijk. In de zesde minuut van de wedstrijd werkte de Dortmund-aanvaller de bal in het eigen doel en zodoende kwam Oranje al snel op achterstand. In de 23ste minuut leek Malen op weg naar de gelijkmaker, maar oog-in-oog met goalie Patrick Pentz schoof hij de bal naast.

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!