Van Dijk spreekt van slechte avond na nederlaag tegen Oostenrijk

Van Dijk: 'Als we iets willen bereiken dit toernooi, moet dat snel veranderen'

25 juni om 20:12
Laatste update: 25 juni om 20:27

Virgil van Dijk spreekt van een 'slechte avond' na de 2-3 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. De aanvoerder weet dat er nog veel dingen moeten veranderen als Oranje hoge ogen wil gooien op het EK. 

"Hele slechte wedstrijd in alle opzichten", vertelt Van Dijk na afloop aan de NOS. "We begonnen slap, in balbezit, maar ook in duels. Dan loop je achter de feiten aan. Het was gewoon een slechte avond."

Van Dijk is van mening dat Oranje de bal langer in de ploeg moest houden om meer controle over de wedstrijd te krijgen. "Dan kom je wat meer in je spel", legt de verdediger uit. "Het begint natuurlijk met de duels. De energie die wij daarin staken, was gewoon niet goed genoeg."

Desgevraagd laat Van Dijk weten op dit moment geen verklaring te hebben voor het energieloze spel. "We hebben daar ook over gesproken in de rust. We moeten veel beter doen. Dat is duidelijk", aldus de aanvoerder. "We zijn allemaal verantwoordelijk hiervoor. Er zijn niet één of twee schuldigen. Het mag niet gebeuren. Het gebeurt wel en dat is slecht. Als we iets willen bereiken dit toernooi, moet dat snel veranderen."

"Er zijn heel veel dingen gezegd in de rust en we beginnen meteen goed na rust met het doelpunt", vervolgt Van Dijk. "Daarna blijft het een open wedstrijd en dan krijg je er drie om de oren..."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!