Malen gaat in op eigen doelpunt

Malen: 'Ik heb het nog niet teruggezien, maar het hoort bij het voetbal'

25 juni om 21:36

Donyell Malen verwijt zichzelf niets na zijn eigen doelpunt tegen Oostenrijk. Het Nederlands elftal kwam hierdoor al snel met 1-0 achter en uiteindelijk ging Oranje met 2-3 onderuit.

"We begonnen niet goed. We hadden niet veel druk op hen en ze hadden best veel tijd om kansen te creëren", vertelt Malen na afloop tegenover de NOS. "Mijn moment is pech. Dan kom je 1-0 achter en dan hebben we het zwaar. Tweede helft zetten we het wel enigszins goed om, maar uiteindelijk was het niet goed genoeg."

"Ik denk dat ik wel op tijd was", blikt Malen vervolgens terug op zijn eigen doelpunt. "Ik wilde het gevaar wegwerken, maar ik raakte de bal niet goed. Ik heb het nog niet teruggezien, maar het hoort bij het voetbal."

Door de 2-3 nederlaag spreekt Malen van een 'erg teleurstellende' avond voor het Nederlands elftal. "Het is niet wat we willen en het was geen goede dag van ons", zegt de aanvaller, die met vertrouwen toeleeft naar het volgende duel. "Als team moeten we bij elkaar blijven. We gaan het analyseren. We spelen over vier of vijf dagen weer en dan kan de wereld er weer heel anders uitzien. Dat moeten we ook in ons achterhoofd houden."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!