Van der Gijp en Derksen reageren op vroege wissel Veerman

Van der Gijp vreest voor enorme gevolgen: 'Dit kost hem ook een transfer'

25 juni om 23:51

René van der Gijp denkt dat Joey Veerman een mooie transfer kan vergeten door zijn vroege wissel tegen Oostenrijk. De middenvelder leed veel balverlies in de eerste helft en werd na ruim een halfuur geslachtofferd door bondscoach Ronald Koeman. Daarnaast gaat Johan Derksen in op zijn verwachtingen voor het restant van het EK. 

"Zo'n totale offday is afschuwelijk", begint Van der Gijp bij Vandaag Inside Oranje. "Dit kost hem ook een transfer. Dat gaat niet door." Naast Veerman zag de tafelgast nog iemand door het ijs zakken bij het Nederlands elftal. "Geertruida speelde ook de slechtste wedstrijd van het seizoen. Hij was in de eerste helft verschrikkelijk."

Ook Derksen gaat in op de vroege wissel van Veerman. "Ik vond het wel een goede beslissing van Ronald (Koeman, red.) om hem eruit te halen", zo vertelt hij. "Je ziet dat een speler die er niet goed in zit, ook niet meer terugkomt in zo'n wedstrijd."

Desgevraagd vertelt Derksen wat zijn verwachtingen van Oranje zijn voor het restant van het EK. "Je ziet dat een speler die er niet goed in zit, ook niet meer terugkomt in zo'n wedstrijd."Ik heb voorafgaand aan het toernooi al gezegd dat die jongens zich gedragen als vedettes, alsof ze heel goed zijn. Maar het is een heel middelmatig elftal. Het is vergelijkbaar met Oostenrijk en Zwitserland." 

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!