Frankrijk eindigt als tweede en kent lastig schema op EK

Deschamps ziet schema met Duitsland, Spanje en Portugal: 'Geen zorgen'

26 juni om 08:25

Frankrijk is in Groep D geëindigd op een teleurstellende tweede plek achter Oostenrijk. De Fransen laten nog geen verpletterende indruk achter op het EK, maar bondscoach Didier Deschamps ziet geen enkele reden tot paniek.

"We zullen klaar zijn voor de achtste finales", meldt Deschamps direct na het gelijkspel tegen Polen (1-1) op de persconferentie. "Vanaf nu begint een nieuw EK. Je kunt niet altijd conclusies trekken uit de groepsfase. We zijn verdiend tweede geworden, ik ben tevreden."

Door het gelijke spel van Frankrijk, dat vrijdag ook al gelijkspeelde met Oranje, nemen ze het in de achtste finale op tegen de nummer twee van Groep E. Als Roemenië, België, Oekraïne of Slowakije eventueel verslagen wordt, wacht daarna mogelijk een kwartfinale tegen Portugal. Ook Spanje en Duitsland zitten aan de kant van het speelschema waar Les Bleus zich bevinden. 

Deschamps zit er niet over in. "De grote teams blijven over. Dat is normaal. Voor ons begint op 1 juli een nieuw EK. Ik maak me geen zorgen, we krijgen voldoende kansen", besluit de bondscoach. Overigens komt Oranje aan de andere kant van het schema terecht.

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!