Keepersprobleem bij AZ door situatie Ryan

'Besluiteloze Ryan zorgt voor keepersprobleem, twee mogelijke opvolgers genoemd'

27 juni om 08:46
Laatste update: 27 juni om 18:02

AZ zit door de situatie van Mathew Ryan met een probleem op de keeperspositie, zo schrijft De Telegraaf. Het contract van de goalie loopt af en hij geeft vooralsnog geen duidelijkheid omtrent zijn toekomst. 

Op 30 juni loopt het contract van Ryan af bij AZ. De Alkmaarders willen graag nog een jaar door met de Australiër, want zij willen niet alleen vertrouwen op het jonge keeperstrio Sam Westerveld (21), Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) en Daniël Deen. 'Inmiddels heeft Ryan al twee contractvoorstellen gekregen en evenzovele deadlines laten verstrijken', klinkt het.

Volgens De Telegraaf is Derby County, terug in de Engelse Championship, concreet in de markt voor de diensten van Ryan. De doelman lijkt voorlopig nog geen knoop door te hakken met betrekking tot zijn toekomst, want hij heeft wegens zijn transfervrije status nog genoeg tijd om zijn opties in kaart te brengen.

Als Ryan besluit om elders aan de slag te gaan, zal AZ op de transfermarkt gaan zoeken naar een nieuwe doelman. 'De club hoeft niet over de grens te kijken, want er lopen genoeg bekwame goalies rond in de Eredivisie, waar de keeperstombola aardig op drift begint te raken', doelt De Telegraaf op Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles) en Nick Olij (Sparta Rotterdam). 

Olij lijkt met een prijskaartje van vier miljoen euro te duur voor AZ. Een komst van De Lange lijkt op dit moment realistischer, maar hij heeft één belangrijke eis: minstens een driejarige verbintenis. 'Daarmee zou hij de doorstroming van Westerveld of Owusu-Oduro lelijk in de weg staan. Vandaar dat Huiberts & co nog zo graag één jaartje met Ryan verder willen gaan', besluit het medium.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!