Como wil Varane naar Italië halen

'Fàbregas wil verrassen en grote vis naar promovendus Como halen'

27 juni om 08:47

Como 1907 wil zich versterken met Raphaël Varane, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. Cesc Fàbregas, trainer van de promovendus, is er veel aan gelegen om de deal te laten lukken.

Varane is transfervrij sinds zijn vertrek bij Manchester United. De 31-jarige Fransman speelde drie seizoenen op Old Trafford en besloot de optie in zijn contract, die hem tot medio 2025 aan United zou verbinden, niet te lichten. Bij Como geldt Varane als 'droomkandidaat' om het hart van de defensie te versterken, klinkt het.

Met Fàbregas heeft Como een belangrijke troef in handen om Varane te overtuigen, al zal dat niet gemakkelijk worden. Volgens Romano azen diverse clubs uit Europa op de handtekening van de routinier. Ook buiten Europa wordt er getrokken aan de 93-voudig international van Frankrijk.

Naar verluidt neemt Varane op korte termijn een besluit over zijn toekomst. Als hij voor Como kiest, zal hij voor het eerst in Italië gaan spelen. Varane begon zijn carrière bij RC Lens en werd groot bij Real Madrid, de club waarmee hij onder andere vier keer beslag legde op de Champions League.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!