Kelvin Leerdam over Vitesse

Situatie Vitesse gaat bekerwinnaar aan het hart: 'KNVB is super streng'

30 juni om 15:30
Laatste update: 28 juni om 10:13

Kelvin Leerdam hoopt dat er snel goed nieuws komt voor Vitesse. De oud-speler van de Arnhemmers, nu in dienst van Heracles Almelo, concludeert in gesprek met VoetbalPrimeur dat de regels van de KNVB een stuk strenger zijn dan in andere landen.

Vitesse staat momenteel op de rand van de afgrond. De licentie van de Arnhemmers is ingetrokken door de KNVB en een faillissement dreigt. Met Guus Franke is er een mogelijke investeerder gevonden, maar er is nog niets in kannen en kruiken. Leerdam krijgt de soap bij Hollywood aan de Rijn van een afstandje mee. "Natuurlijk", steekt hij van wal tegenover VoetbalPrimeur. "Het is een lastige situatie."

'De regels in Nederland zijn streng'
Leerdam zegt zich te focussen op zijn club Heracles, maar Vitesse laat hem niet koud. "Het zijn dingen die ik op de achtergrond volg. Ik zit natuurlijk nu gewoon bij Heracles. Daar ben ik meer mee bezig." De verdediger vindt de huidige situatie van Vitesse vooral 'jammer'. "Weet je wat het is? Het is nooit leuk. Iedereen weet dat de regels in Nederland vrij streng zijn. Zeker als je kijkt naar andere competities. Daar zie je heel veel clubs waar de zaken nog slechter gaan. In Nederland is het nou eenmaal zo. De KNVB is super streng. Dat weten we allemaal. De consequenties voor clubs zijn daardoor soms heel groot. Het verschil met de Zuid-Europese landen is wat dat betreft heel groot."

De voormalig jeugdinternational bewaart goede herinneringen aan zijn tijd bij de Arnhemmers. Tussen 2013 en 2017 speelde de verdediger 106 duels voor Vitesse, waarin hij dertien keer scoorde en negen assists gaf. "Het is een mooie club. Ik heb daar de KNVB Beker gewonnen en heel veel mooie mensen leren kennen. Hopelijk komt er snel goed nieuws voor de club." Van de mensen die nu nog bij de club zitten spreekt Leerdam er niet veel meer. "Eloy (Room, red.) ken ik natuurlijk nog, maar er zijn heel veel andere gezichten daar. Het is lastig."

In De Oranjekantine van VoetbalPrimeur bespreekt Chris Woerts de situatie van Vitesse. Luister de aflevering hieronder!