Van der Vaart hekelt Driessen: 'Mogen we best kritisch naar kijken'

Van der Vaart hekelt opmerking Driessen: 'Mogen we best kritisch naar kijken'

27 juni om 21:56
Laatste update: 27 juni om 22:12

Rafael van der Vaart is niet te spreken over het feit dat onder meer Valentijn Driessen openlijk vraagtekens zette achter de positie van Ronald Koeman. De chef voetbal van De Telegraaf legde Koeman het vuur aan de schenen na de nederlaag tegen Oostenrijk. 

"Gedeeltelijk is de kritiek op Koeman terecht", begint Van der Vaart zijn betoog in Studio Fussball van de NOS. "Maar om nou gelijk te vragen - zoals Driessen deed - naar de positie van Koeman… We hebben kritiek op Joey Veerman, Virgil van Dijk, Memphis Depay. Op iedereen. Maar het zijn mensen die hun stinkende best doen en om dan zulke vragen te stellen, dat vind ik erg overdreven."

Driessen stelde na de teleurstellende verliespartij tegen Oostenrijk een kritische vraag aan Koeman. "In hoeverre is jouw positie als bondscoach nog houdbaar als je in de volgende ronde kansloos eruit gaat?", legde hij voor aan de bondscoach van Oranje

Van der Vaart vindt zulke vragen ongepast. "Er wordt altijd maar verwacht van de spelers dat ze de pers te woord staan en netjes blijven. Dat hoort ook bij je vak, maar uiteindelijk ben je mens. Ze spelen slecht, dat is duidelijk. Maar we mogen best kritisch kijken naar zulke vragen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!