Driessen uit onbegrip over 'schuilende' Koeman

Driessen uit onbegrip op Oranje-persmoment: 'Hij houdt zich zes dagen schuil'

28 juni om 11:58

Valentijn Driessen miste vrijdag een belangrijk gezicht bij het persmoment van Oranje. De Telegraaf-verslaggever vindt het vreemd dat bondscoach Ronald Koeman de kastanjes uit het vuur laat halen door zijn aanvoerders Virgil van Dijk en Nathan Aké.

Na de nederlaag tegen Oostenrijk in het laatste groepsduel op het EK, kreeg het Nederlands elftal een een storm aan kritiek over zich heen. Driessen vond het daarom opvallend dat Koeman niet zelf aanschoof. Hij richtte zich tot perschef Bas Tichelaar. "Wat is de afweging om hier niet met Ronald Koeman te zitten? Die gaat zich nu zes dagen schuilhouden, terwijl hij toch de leider van de troepen is, lijkt mij. Er is nogal wat gebeurd natuurlijk."

Tichelaar hield zich echter op de vlakte. "Er komt vanzelf weer een persconferentie met de bondscoach aan. Het is nu niet aan mij om dit soort vragen te beantwoorden. Ik zou zeggen: kies ervoor om spelersvragen te beantwoorden en over dit soort dingen wil ik op een ander moment graag met iedereen van gedachten wisselen. Maar dat vind ik niet helemaal gepast om dat nu en hier te doen."

Driessen is het daar niet mee eens. "Nou, dat lijkt me toch wel. Dit is een persconferentie en Ronald Koeman is hier ook nog nooit geweest", stelt de journalist. De Oranje-perschef kapt hem af. "Nee, maar die zit volgens mij op heel veel andere momenten ook aan een tafel. Maar goed, nu komen we toch in een discussie en daar is deze bijeenkomst echt niet voor bedoeld."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!