Priske heeft veel zin in avontuur bij Feyenoord

Priske heeft duidelijk doel: 'Dit is hoe we onszelf en de club willen presenteren'

28 juni om 17:41
Laatste update: 30 juni om 15:49

Brian Priske heeft veel zin in zijn avontuur als hoofdtrainer van Feyenoord. De oefenmeester is begonnen aan zijn uitdaging in Rotterdam, waar hij de opvolger is van succestrainer Arne Slot.

"Ik ben natuurlijk ontzettend blij om hier te zijn", vertelt Priske in een interview met de clubkanalen. "Het was op verschillende gebieden een langdurig proces. Het waren goede gesprekken met Dennis te Kloese en andere mensen binnen de club. En uiteraard was het ook vakantie en ging ik soms heen en weer tussen Rotterdam en Denemarken. Het is fijn eindelijk op het trainingscomplex 1908 te zijn. Het is fijn om te beginnen. Het is vooral tijd om de spelers op 1 juli te laten beginnen."

Priske heeft een aantal stafleden meegenomen naar Feyenoord, waaronder Luka Babalola. "Als nieuwe trainer zijnde is het goed om iemand in de groep te hebben die mij goed kent", legt de Deen uit. "Iemand die weet wat ik nodig heb als het op structuur en voetbal aankomt. Dat is waarom ik blij ben dat Lukas Babalola met mij meekomt. Ik heb een jaar met hem bij Sparta Praag gewerkt en dat deed hij erg goed. Eerst als een analist en later als assistent-trainer."

Naast Babalola is ook de Zweed Björn Hamburg toegevoegd aan de staf. Het zal de eerste keer zijn dat Priske met hem gaat samenwerken. "We hebben de afgelopen maand veel met elkaar gesproken", vertelt hij. "Hij neemt veel kwaliteit en veel ervaring in een grote competitie met zich mee. Met in het bijzonder de Premier League. Vanuit voetbalperspectief delen we dezelfde waarden. En ook als mens vullen we elkaar goed aan."

Bij Feyenoord zal Priske de stijgende lijn van Slot willen doorzetten, met offensief en aantrekkelijk voetbal. "Daar twijfel ik niet aan. Ik denk dat we uiteindelijk dezelfde filosofie delen", aldus de Deen. "De supporters zullen ervaren hoe we willen spelen. Niet sporadisch, maar gedurende het hele seizoen. Dit is hoe we onszelf en de club willen presenteren. Er zal misschien een wijziging in de opstelling plaatsvinden, dat is mogelijk. En dan moeten we er natuurlijk voor zorgen dat de individuele spelers hun kwaliteiten goed kunnen benutten. Dat zij hun persoonlijkheid kunnen laten spreken op het veld. "

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!