NAC breekt met Molhoek, brein achter aanvalswapen

NAC breekt met brein achter grootste aanvalswapen: 'Asociaal en schandalig'

28 juni om 19:18

Rogier Molhoek gaat niet met NAC Breda de Eredivisie in. Voor de 42-jarige assistent-trainer is komend seizoen geen plaats in de technische staf van Carl Hoefkens. Hij is verbolgen over de handelswijze van de Brabantse promovendus.

Molhoek was zeven seizoenen aan NAC verbonden, maar moest via een telefoontje vernemen dat hij niet meer nodig is. "Peter (Maas, technisch directeur, red.) vertelde me kort dat we niet samen doorgingen", zegt de voormalig middenvelder tegen Voetbal International. "Toen ben ik aardig losgegaan. Niet vanwege de keuze, maar wel vanwege het moment en de wijze van communicatie. Dit was zó laat, ik vond het asociaal en schandalig. Dat je zo omgaat met iemand die al jaren binnen de club actief is. Zeker omdat ik in de play-offs nog een keer had bewezen te kunnen leveren."

Met die laatste opmerking doelt Molhoek op zijn specialiteit. Hij ontfermde zich bij NAC over de standaardsituaties, het grootste aanvalswapen van de club. VI zocht uit dat 30 van de 82 goals van NAC vielen uit standaardsituaties, exclusief strafschoppen. Dat is met 37 procent het hoogste percentage van alle Nederlandse profclubs.

De nieuwe trainer Hoefkens had dus echter geen plaats voor Molhoek. Tomasz Kaczmarek gaat als rechterhand van de Belg fungeren. Molhoek voelt zich aan het lijntje gehouden. "Sommige clubs zijn al begonnen en ik kan nu nergens meer terecht. Ik moet maar hopen dat er ergens een plaatsje vrij komt. Maandag begint NAC aan het seizoen. En ik zit ineens thuis. Ik vind het ongelofelijk. Ik heb dit niet verdiend."

"Ik heb nog werkelijk niets van de spelers gehoord", vertelt Molhoek. "Ik vermoed dat ze het niet weten, want NAC communiceert er niet over. Zelfs voor de voetballerij is deze handelswijze asociaal, vind ik. Na al die jaren werken ben ik aangeslagen over de wijze waarop ik vertrek."