'Ipswich betaalt 23,5 miljoen voor ex-target Ajax, Feyenoord'

Update: Ipswich verbreekt clubrecord voor ex-target van Ajax en Feyenoord

28 juni om 19:34
Laatste update: 30 juni om 23:39

Ajax en Feyenoord grijpen definitief naast Omari Hutchinson. De twintigjarige rechtsbuiten maakt de overstap naar Ipswich Town, dat hem het voorbije seizoen al huurde van Chelsea.

Onder meer The Athletic meldt dat Ipwsich en Chelsea het eens zijn geworden over een transfersom van 23,5 miljoen euro, plus drie miljoen aan mogelijke bonussen. Voor Ajax en Feyenoord bleek de vraagprijs van The Blues niet op te hoesten, maar andere clubs wilden wel over de brug komen. Onder meer VfB Stuttgart toonde interesse, maar Ipswich gaat met de in Engeland geboren Jamaicaan aan de haal.

Hutchinson maakte de afgelopen maanden de nodige indruk op huurbasis bij The Tractor Boys. Mede dankzij tien doelpunten en zes assists van de vleugelaanvaller promoveerde de ploeg van Kieran McKenna naar de Premier League. Na McKenna zelf slaagt Ipswich er nu opnieuw in om een belangrijke schakel te behouden. Hutchinson zal spoedig medisch gekeurd worden, waarna hij een contract ondertekent.

Update: Omari Hutchinson is officieel speler van Ipswich Town. De promovendus betaalt een recordsom van 23,5 miljoen euro voor de twintigjarige aanvaller, die overkomt van Chelsea en vorig seizoen een grote bijdrage leverde aan de terugkeer van Ipswich naar de Premier League.