Ramaj en Baas over Farioli: 'Zwaar voor je brein'

Farioli maakt indruk bij Ajax: 'Er zit een ongelooflijk tempo in de training'

29 juni om 07:16

Francesco Farioli legt de lat meteen hoog voor de spelers van Ajax, constateert Diant Ramaj. De 22-jarige doelman verheugt zich op de samenwerking met de nieuwe trainer van de Amsterdammers.

"Het begin was goed", vertelt Ramaj aan Ajax TV over de eerste trainingsweek onder Farioli. "Veel veranderingen rondom het team. Ik heb er een goed gevoel over. Het is goed om terug te zijn en er hangt een goede sfeer bij de trainers en staf. Iedereen geeft honderd procent om te leren van het verleden en alles te geven in de toekomst."

Het is meteen aanpoten voor de Ajacieden. "De eerste trainingssessies waren zwaar. Er was een hoop input van de trainers. Het is ook zwaar voor je brein om dat allemaal te verwerken, maar het gaat de goede kant op", aldus Ramaj. "Nieuwe oefeningen, een nieuwe manier van spelen. Een nieuwe manier van hoe het vroeger was, want Ajax staat bekend om aanvallend spel. We brengen het naar een hoger niveau. We hebben een plan voor elke situatie."

De Duitser is te spreken over Farioli. "Ik vind het goed hoe veel moeite hij erin steekt. Ik vind zijn houding fijn en het gevoel dat hij geeft aan het team. Ik houd ook van zijn Italiaanse stijl en ik vind het heel erg leuk om met hem te werken. Het maakt me blij en ik heb plezier in het trainen met hem en het team."

Baas: 'Ongelooflijk tempo op training'

Ook Youri Baas wil voor zijn kans gaan bij Ajax na een huurperiode bij NEC. De linksback ziet eveneens dat Farioli er geen gras over laat groeien. "Goed, energiek vooral", zegt hij over zijn eerste indrukken van de Italiaan. "Niet alleen de trainer zelf, maar ook de assistenten. Er zit een ongelooflijk tempo in de training, dus het ziet er goed uit tot nu toe. Rustig aan beginnen doen ze niet."

"Hij wil voetballen en dat iedereen in beweging is, aanstaat en de bal wil hebben", stelt Baas, die denkt goed tot zijn recht te kunnen komen onder Farioli. "Ik ben een voetballende speler, iemand die graag de bal wil hebben en wil voetballen, dus dat ligt mij wel."