'Bestemming van Vriends bekend: stopper verkast naar andere kant van de wereld'

'Bestemming van Vriends bekend: prachtig buitenlands avontuur lonkt'

29 juni om 12:15
Laatste update: 29 juni om 12:39

Bart Vriends gaat zijn loopbaan zo goed als zeker vervolgen in Australië. Zaterdag maakte Sparta Rotterdam bekend dat de aanvoerder de club transfervrij verlaat om een 'buitenlands avontuur' aan te gaan. Nu melden Australische media dat Vriends op weg is naar Adelaide United.

Zaterdagochtend bevestigde Sparta dat Vriends de club na acht jaar gaat verlaten. Het is geen geheim dat de stopper al langer aast op een buitenlands avontuur, maar hiervoor kwam dat er nog niet van. De bestemming van Vriends bleef echter ongewis, omdat hij en Sparta daar nog niks over hebben aangekondigd.

In Australië weet men echter wel waar de toekomst van de 33-jarige verdediger ligt: hij gaat tekenen bij Adelaide United, dat als achtste is geëindigd in de Australische competitie. Volgens Rob Cornthwaite, voormalig international van Australië, is de deal zelfs helemaal beklonken. Het is niet duidelijk voor hoelang Vriends gaat tekenen.

Twee jaar geleden was Vriends al dicht bij een transfer naar Australië. Sydney FC maakte toen werk van de komst van de routinier, maar de transfer ketste uiteindelijk af.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!