Van Persie staat te popelen bij Heerenveen

Van Persie staat te popelen: 'Ik dacht: wanneer is die vakantie nou eens voorbij?'

29 juni om 15:41
Laatste update: 29 juni om 15:44

Robin van Persie staat te popelen om te beginnen aan zijn trainersavontuur bij sc Heerenveen. Zaterdag leidde de oefenmeester zijn allereerste veldtraining bij de Friese club.

Na de training verschijnt Van Persie voor de camera van ESPN. De voormalig topspits kon niet wachten om te beginnen aan zijn klus bij Heerenveen. "Het is nu natuurlijk al een tijdje geleden dat het bekend werd. Dan beginnen de voorbereidingen. De weekschema's, jaarplanningen en afsprakenpakketten vliegen dan alle kanten op."

"Dat is ook een heel leuk proces, maar ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik dit toch wel echt het allerleukst vind: lekker op het trainingsveld en gaan bouwen. Bouwen aan onze speelwijze, steentje voor steentje, vol goede moed vooruit", stelt Van Persie. "Ik vind het gewoon heerlijk om te beginnen. Ik stond ook echt te popelen. De afgelopen weken dacht ik: wanneer is die vakantie nou een keer voorbij? Vandaag is het officieel echt begonnen."

Over anderhalve week staat de eerste oefenwedstrijd van Heerenveen in de voorbereiding op de planning, tegen FC Dordrecht. Van Persie moet nog anderhalve maand wachten op zijn debuut als hoofdtrainer in de Eredivisie. Heerenveen begint de competitie op zondag 11 augustus op bezoek bij Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!