Ongeloof bij Andersen en Hjulmand bij Denemarken

Ongeloof in Deense ploeg na uitschakeling: 'Belachelijk, ik ben die regels zo beu'

30 juni om 06:47
Laatste update: 30 juni om 13:01

Joachim Andersen en bondscoach Kasper Hjulmand zijn kritisch op de arbitrage na de uitschakeling van Denemarken op het EK. De verdediger was een van de hoofdrolspelers in Dortmund, nadat hij in drie minuten tweemaal een VAR-moment tegenkreeg.

Andersen dacht Denemarken na rust op voorsprong te zetten. Door zijn goal werd een streep gezet door de VAR wegens buitenspel. Diezelfde VAR zag even later dat Andersen hands maakte, waarna de bal op de stip werd gelegd en Kai Havertz voor de 1-0 voor Duitsland zorgde. "Het is te gek voor woorden. Het was helemaal geen strafschop", zegt hij tegen TV2. "Ik kan niet met mijn armen op mijn rug rond rennen en voetballen."

Ook trekt Andersen het besluit van de arbitrage bij zijn goal in twijfel. "Buitenspel? Het is moeilijk te zien. Het is zo minimaal dat je er echt naar moet zoeken. Maar de beslissing over hands van mijn kant is de gekste die ik ooit heb gezien." Andersen vindt dat de scheidsrechters en VAR de achtste finale hebben beïnvloed. "Als mijn goal telde, ben ik ervan overtuigd dat we hadden gewonnen."

Hjulmand sluit zich aan bij de woorden van Andersen. "Ik vind het belachelijk", stelt de gefrustreerde keuzeheer. "Er wordt gezocht naar die ene centimeter om het doelpunt af te kunnen keuren", aldus Hjulmand, die zich eveneens niet kan vinden in de beslissing om Duitsland een penalty te geven. "Ik ben de handsregels zo beu. De bal wordt op een meter op de hand van Joachim geschoten. Die minuten waren cruciaal. Duitsland speelde goed, maar ik vind dit belachelijk."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!