Van Persie over aanvallende speelstijl Heerenveen

Van Persie blikt vooruit op Ajax-uit: 'Bij welk spel kies je voor een remise?'

30 juni om 08:33

Robin van Persie gaat de aanval kiezen met sc Heerenveen. De veertigjarige trainer, die dit weekend begonnen is aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, wil er een herkenbare speelstijl inslijpen in Friesland.

Van Persie wil uitgaan van eigen kracht. Heerenveen begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen Ajax. In gesprek met De Telegraaf wordt geschetst of de oefenmeester dan bij een gelijke stand een aanvallende wissel wil doorvoeren. "Waarom niet?", countert Van Persie. "Noem mij een spel waarbij je kiest voor een remise. Zo'n spel is er toch niet? Waarom zou je dat bij voetbal dan wél doen? Voetbal speel je volgens mij om te winnen, met een herkenbare speelwijze en duidelijke patronen."

Tegelijk is Van Persie realistisch. "Wij krijgen ook te maken met wedstrijden waarin we worden teruggedrongen", stelt hij. "Maar het gaat mij om de intentie. En daarbij moet je soms risico nemen. De keerzijde? Je krijgt eens de deksel op de neus. Ongetwijfeld komt er dan kritiek richting mij. Naïef, onervaren trainer, te aanvallend voetbal – dat soort verhalen. Oké, ik vind het allemaal prima. Ik wil het niet teveel hebben over mijn voetballoopbaan, want die tijd is geweest. Maar een voordeel van mijn carrière is wel: ik weet hoe het werkt. Ik weet hoe ik ermee moet omgaan."

Op 11 augustus staat Van Persie voor het eerst in de Eredivisie langs de lijn als trainer. Zijn debuut maakt hij in de Johan Cruijff Arena, tegen Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!