Memphis kritisch op Atlético Madrid

Memphis uit kritiek op Atlético: 'Ben er vaak naar op zoek geweest dit seizoen'

30 juni om 15:07
Laatste update: 30 juni om 17:04

Memphis Depay is kritisch op Atlético Madrid. De spits van het Nederlands elftal, die zondag officieel werd uitgezwaaid door Los Colchoneros, is van mening dat hij te weinig volledige wedstrijden heeft mogen spelen.

Op het persmoment van zondag, waar ook Denzel Dumfries aanschoof, werd Memphis voorgelegd dat hij tegen Oostenrijk pas voor de tweede keer dit kalenderjaar negentig minuten heeft gespeeld. De spits baalt ervan dat hij niet vaker de kans heeft gekregen een wedstrijd vol te maken en wijst naar Atlético. "Ik ben daar vaak naar op zoek geweest dit seizoen, negentig minuten. Dat had zeker beter gekund vanuit de club waar ik speelde. Mijn lichaam heeft minuten nodig, ik ben explosief."

Memphis denkt dat hij meer had kunnen betekenen voor Atlético. "Misschien waren wat minder trainingsminuten en meer wedstrijdminuten goed geweest. Ik voel dat ik meer in mijn tank heb. Ik heb ook vaker duels beslist in laatste twintig minuten. Dan ligt er vaak meer ruimte."

Komende dinsdag kan Memphis voor de derde keer in 2024 een hele wedstrijd spelen. Dan neemt Oranje het in de achtste finale van het EK op tegen Roemenië.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!