Noppert hoopt op terugkeer bij Oranje

Noppert hoopt op terugkeer bij Nederlands elftal: 'Ik ga kruipend'

30 juni om 20:22

Andries Noppert hoopt in de toekomst nog een keer geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. De doelman speelde op het WK 2022 alle wedstrijden namens Oranje, maar begrijpt volledig dat hij dit jaar niet is geselecteerd.

"Dat ik er niet bij zit is gewoon terecht. Maar ik moet eerlijk zeggen, tijdens de eerste wedstrijd tegen Polen baalde ik toch stiekem een beetje", vertelt Noppert tegenover de camera van ESPN. "Dit soort dingen, daar wil je gewoon graag bij zijn."

De goalie van SC Heerenveen was dan ook aanwezig in het stadion tijdens Polen-Nederland, maar dan als fan met vrienden. "Dan verander je van speler naar supporter en moedig je gewoon je land aan."

Met Bart Vebruggen heeft Koeman een vaste waarde in het doel. Noppert vindt hem geweldig keepen, maar hoopt zelf ooit weer bij de selectie te komen. "Het is geen liefdadigheidsinstelling. Je moet het wel verdienen en je moet jezelf laten zien. Ik zit lekker in mijn vel en wil zo snel mogelijk fit worden. En dan gaan we eens kijken wat er gaat gebeuren. Ik moet het laten zien en iemand anders maakt de keuze. Dat je erbij wil zitten... Joh, ik ga kruipend", besluit de 30-jarige keeper.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!