Brighton breekt clubrecord en strikt Minteh

Fraaie transfer Minteh na sterk jaar bij Feyenoord: clubrecord gebroken

1 juli om 06:48

Brighton & Hove Albion heeft het eigen transferrecord gebroken voor Yankuba Minteh. The Seagulls nemen de negentienjarige vleugelaanvaller over van Newcastle United na een sterk jaar op huurbasis bij Feyenoord.

De Rotterdammers wilden Minteh graag nog een jaar huren, maar Newcastle kiest voor een verkoop. Met het oog op de financiële regels in de Premier League hadden The Magpies baat bij een lucratieve transfer. Onder meer The Athletic meldt dat Brighton bijna 39 miljoen euro betaalt voor de Gambiaan, die daarmee de duurste aankoop ooit is van de club. Hij 'onttroont' João Pedro, die ruim een jaar geleden ruim 34 miljoen kostte.

Ook Olympique Lyon toonde interesse in Minteh, maar de buitenspeler wilde zelf het liefst voor zijn kans in de Premier League gaan. Everton was lange tijd in de race, alleen bereikten The Toffees geen akkoord met Newcastle. Brighton slaagde daar wel in. Daar gaat Minteh nu samenspelen met onder anderen Oranje-doelman Bart Verbruggen en de Nederlandse verdedigers Joël Veltman en Jan Paul van Hecke. Fabian Hürzeler is de nieuwe manager na het vertrek van Roberto de Zerbi.

Minteh was het afgelopen seizoen goed voor tien goals en zes assists in 26 Eredivisie-optredens. De Rotterdammers ontvangen naar verluidt wel een 'develop percentage'. Hoe hoog dit percentage is, is niet duidelijk.