Luijckx drukt Veerman-suggestie de kop in: 'Koeman gaat ook voor eigen hachje'

Luijckx verwacht dat Koeman voor 'eigen hachje' kiest: 'Hele land over hem heen'

1 juli om 08:58
Laatste update: 1 juli om 09:50

Kees Luijckx verwacht niet dat Ronald Koeman tegen Roemenië weer zal kiezen voor Joey Veerman. Hoewel de analist van mening is dat Veerman in theorie mentaal te prepareren is, vermoedt hij dat de bondscoach Veerman niet op zal stellen. Daarnaast heeft Hans Kraay een opvallende tactische suggestie voor Koeman.

Bij EK Praat komt de suggestie naar voren om Veerman juist na de pijnlijke wissel tegen Oostenrijk meteen weer op te stellen. "Als je puur kijkt naar de kwaliteiten van spelers, kan hij heel bruikbaar zijn. Alleen moet je het mentale aspect niet onderschatten in dit geval. Dat kan Koeman het best inschatten", stelt Luijckx.

Luijckx gelooft dat er 'psychologische spelletjes' zijn waarmee je een speler in de situatie van Veerman weer op kunt laden, maar verwacht niet dat Koeman voor de PSV-middenvelder zal kiezen. "Koeman kiest ook voor zijn eigen hachje. Als hij voor Veerman kiest en het gaat verkeerd, dan krijgt hij het hele land over zich heen."

Kraay heeft een ander plan in gedachten voor de wedstrijd tegen Roemenië. "Frankrijk speelt met drie aanvallers en Griezmann als diepe nummer tien. Ik zou het best aandurven om te spelen met Depay, die vaak terugzakt uit de spits, en dan met een hele diepe nummer tien zoals Zirkzee, waarmee je aan voetballen toekomt."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!