'Ajax zet Antwerp-controleur Keita op shortlist'

'Ajax zet Belgische controleur op shortlist, maar moet eerst verkopen'

1 juli om 09:55

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Mandela Keita. Volgens de Belgische transferverslaggever Sacha Tavolieri staat de 22-jarige controleur op de shortlist van de Amsterdammers. Wel moet Ajax eerst op zoek naar geld.

Keita speelde in de jeugd van KRC Genk en OH Leuven, voordat hij bij die laatste club zijn doorbraak beleefde. Begin 2023 nam Antwerp hem op huurbasis over en deze zomer treedt een koopverplichting in werking. Het is desondanks de vraag of de toekomst van de Belg, met roots in Guinee, bij The Great Old ligt. 

Keita kende afgelopen seizoen wat blessureleed, maar speelde toch nog 39 officiële wedstrijden voor Antwerp. Daarin gaf hij drie assists. Verder versierde de middenvelder ook zijn eerste interland voor de Rode Duivels. Tot de EK-selectie van de Belgen schopte hij het echter niet.

Een transfer naar Ajax is niet meteen in de maak voor Keita. De Nederlandse topclub zal eerst spelers moeten verkopen. Als Ajax voor honderd miljoen euro verkoopt, kan er voor veertig miljoen weer geïnvesteerd worden, schetst Tavolieri als voorbeeld. Eerder deze zomer werd Keita al in verband gebracht met Olympique Lyon.