Manchester United verlengt met Ten Hag

Manchester United bevestigt: Ten Hag krijgt het vertrouwen op Old Trafford

4 juli om 12:00
Laatste update: 4 juli om 12:06

Manchester United heeft het contact van Erik ten Hag opengebroken en met één jaar verlengd. De Nederlandse manager ligt nu tot medio 2026 vast op Old Trafford. Daarmee komt een definitief einde aan maandenlange speculaties over zijn toekomst.

De positie van Ten Hag wankelde na een teleurstellend seizoen in de Premier League, waarin Manchester United slechts als achtste eindigde. Ook in de Champions League ging het mis: United werd laatste in een poule met Bayern München, FC Kopenhagen en Galatasaray. Wel waren er verzachtende omstandigheden, zoals de vele blessures. Bovendien wist de ex-coach van Ajax met zijn ploeg de FA Cup te veroveren door in de finale Manchester City te verslaan.

Het gaf de onder vuur liggende Ten Hag weer wat krediet, zowel binnen de club als bij de achterban. United sprak desondanks met andere kandidaten de afgelopen periode, onder wie Thomas Tuchel. "Maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hadden", liet de 54-jarige Haaksberger zelf weten bij de NOS. Ten Hag krijgt dus het vertrouwen om United zo snel mogelijk in rustiger vaarwater te brengen.

Dat zal Ten Hag moeten doen met een gedeeltelijk nieuwe staf. Ruud van Nistelrooij en René Hake gaan hem zo goed als zeker assisteren, werd al duidelijk. United bevestigt dat nog niet. De Nederlandse manager begint aan zijn derde seizoen bij United, nadat hij in 2022 overkwam van Ajax.

"Ik ben erg blij met dit akkoord", reageert Ten Hag. "De twee trofeeën (League Cup in 2023 en FA Cup in 2024, red.) maken me trots en zijn een voorbeeld van de vooruitgang die we hebben geboekt sinds ik hier ben. We moeten echter ook benadrukken dat er nog veel werk te verzetten is om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht."