Ajax-staf wilde linksback Giannoulis

Ajax-staf zette in op komst van linksback: 'Zou kwaliteit en ervaring brengen'

1 juli om 13:12

John van 't Schip en Michael Valkanis maakten zich afgelopen winter sterk voor de komst van Dimitris Giannoulis naar Ajax. De clubleiding zag echter geen heil in de 28-jarige linksback van Norwich City.

Van 't Schip en Valkanis kennen Giannoulis van de Griekse nationale ploeg. "We wilden bijvoorbeeld graag Dimitris Giannoulis van Norwich City hebben, iemand waarvan we vonden dat hij kwaliteit en ervaring met zich mee zou kunnen brengen", vertelt de Australische assistent, met Griekse roots, aan Voetbal International. "Hij is eerder al eens getipt bij de leiding van Ajax, in de tijd van Marc Overmars. Helaas koos de directie voor iets anders, dat gebeurt soms."

Valkanis vertelt dat de selectie moeite had met de fysieke en mentale belasting van twee wedstrijden per week. "Voor sommige spelers was het de eerste keer dat ze bij zo’n grote club speelden. We zagen wat een nederlaag met sommige spelers deed. Dat hoort er ook bij, maar het is een leerproces geweest voor deze jonge spelers. Als we meer versterking hadden gehad, waren de resultaten waarschijnlijk beter geweest en hadden we in Europa meer tegenstand kunnen bieden. Waarschijnlijk hadden we dan ook derde kunnen worden."

Volgens Valkanis vertelde de clubleiding al snel dat er weinig mogelijk was. De voorkeur ging uiteindelijk uit naar een ervaren middenvelder in de persoon van Jordan Henderson. Met Borna Sosa, Gaston Avila en de destijds verhuurde Owen Wijndal en Youri Baas staan er al de nodige linksbacks onder contract in Amsterdam. Ook Jorrel Hato kan er bovendien uit de voeten.

Overigens is Giannoulis sinds maandag transfervrij. Zijn contract bij Norwich is afgelopen.